Artificial Intelligence - Multiple Choice Questions

Question 1. What is the full form of AI?

  • A

    Artificially Intelligent

  • B

    Artificial Intelligence

  • C

    Artificially Intelligence

  • D

    Advanced Intelligence

Answer:
B. Artificial Intelligence

Question 2. What is artificial intelligence?

  • A

    A field that aims to make humans more intelligent.

  • B

    A field that aims to mine the data

  • C

    A field that aims to make robots more intelligent.

  • D

    A field that aims to develop intelligent machines.

Answer:
D. A field that aims to develop intelligent machines.

Question 3. Who is the inventor of AI?

  • A

    Alan Turing

  • B

    Geoffrey Hinton

  • C

    John McCarthy

  • D

    Marvin Minsky

Answer:
C. John McCarthy

Question 4. Which of the following is the branch of artificial intelligence?

  • A

    Machine learning

  • B

    Network security

  • C

    Cyber security

  • D

    Full stack development

Answer:
A. Machine learning

Question 5. ____ is the goal of AI.

  • A

    To solve artificial problems

  • B

    To solve real world problems

  • C

    To extract scientific knowledge from the data

  • D

    To explain various sort of intelligence

Answer:
D. To explain various sort of intelligence

Question 6. Which of the following is an application of AI?

  • A

    It helps to deploy application of cloud

  • B

    Easy to create a website

  • C

    Language understanding and problem solving (Text analytics and NLP)

  • D

    All of the above

Answer:
C. Language understanding and problem solving (Text analytics and NLP)

Question 7. Which of the following is a component of AI?

  • A

    Learning

  • B

    Reasoning

  • C

    Designing

  • D

    Puzzling

Answer:
A. Learning

Question 8. What is the function of an artificial intelligence "Agent"?

  • A

    Mapping of goal sequences to actions

  • B

    Mapping of environment states to actions

  • C

    Mapping of precept sequences to actions

  • D

    Work without the direct interference of the people

Answer:
C. Mapping of precept sequences to actions

Question 9. Which of the following is not commonly used programming language of AI?

  • A

    Perl

  • B

    Java

  • C

    Lisp

  • D

    Prolog

Answer:
A. Perl

Question 10. Which of the following is not an application of artificial intelligence?

  • A

    Speech recognition

  • B

    Face recognition

  • C

    ChatGPT Model

  • D

    DBMS

Answer:
D. DBMS